Tudom mik az ingatlanpiaci hírek, úgyhogy nekem ne magyarázd meg - Tévhit 3.

A közösségi média áldásos hatásának hála sűrűn előfordul, hogy az ingatlantulajdonosok a szakmai portálokon az előző napokban megjelent ingatlanpiaci hírek tartalmát mondják vissza és azt hiszik, hogy ettől ők rendkívül tájékozottak. De az a helyzet, hogy van 3 probléma... 

 

  1. Az ingatlanpiaci hírek átlagokban beszélnek

 

Az ingatlanpiaci hírek és cikkek általában a teljes ingatlanpiacra vonatkoznak, és átlagokban beszélnek. Ez a legtöbb esetben egyáltalán nem fordítható le az adott tulajdonos egyedi ingatlanára.

 

  1. Mindig jönnek ki pozitív és negatív ingatlanpiaci hírek is

 

Teljesen mindegy, hogy milyenek a piaci körülmények, minden pillanatban találsz majd az ingatlanpiaci hírek között, optimista és pesszimista cikkeket is. Előfordul, hogy akár ugyanazon a napon jelenik meg ugyanazon a portálon két, egymásnak teljesen ellentmondó cikk. 

Az ingatlanpiaci hírek lehetnek egymásnak teljesen ellentmondóak

Ez az ingatlanpiacot jellemző kiszámíthatatlanság és előre nem jelezhetőség miatt van. Az igazság az, hogy mindenki csak jósol, és tapogatódzik. (Persze van, akinek sokkal nagyobb tapasztalata és rálátása van és van aki csak a lájkok miatt írja a hülyeségeket.) 

 

De ha Te eladó vagy, logikus, hogy azok a cikkek fogják majd meg a figyelmedet, amik arról szólnak, hogy dübörög az ingatlanpiac. És ignorálni fogod azokat a híreket, amik a visszaesésről szólnak.

 

  1. Az ingatlanpiaci hírek a múltról szólnak

Az ingatlanpiaci hírek a múltról szólnak. Te pedig a jövőben akarod eladni a lakásodat. De a piac múlt béli teljesítménye egyáltalán nem garantálja a jövőbeni teljesítményt. Mikor te, mint laikus, az újságban elolvasod a hírt, a komoly befektetők már régen megtették a tétjeiket és learatták a babérokat.

 

Szóval azt tanácsolom, hogy kezeld fenntartásokkal, amit olvasol, mert tévútra vihet. 

Címkék

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az adatvédelmi tájékoztatót.