Lakás felkészítése eladásra avagy „Az én lakásom a legszebb!” - Tévhit 6.

Ahogy legutóbb ígértem, elmesélem nektek, hogy hogyan lesz kifizetődő a lakás felkészítése eladásra, vagyis, hogy milyen felújításra érdemes költeni az eladás előtt. Ha Te ingatlantulajdonos vagy, akkor valószínűleg úgy gondolod, hogy ha neked tetszik a lakásod, akkor más is imádni fogja. A problémát az okozhatja, amikor úgy érzed, hogy a személyiségedet a hupilila fal, a piros konyhabútor, és a citromsárga ajtók fejezik ki leginkább. Illetve, amikor a hálószobát konditeremnek, az erkélyt lomtárnak, a nappalit pedig irodának használod.

 

A lakás felkészítése eladásra az átlagos vevő ízlésének megfelelően kell hogy történjen!

Amikor felmerül a lakás felkészítése eladásra, és a felújításnál megválasztod a látvány elemeket, a saját ízlésedből indulsz ki. És ezzel természetesen nincs is semmi gond. De gondolom azzal tisztában vagy, hogy belőled csupán egy van. A többiek meg egyébként marha sokan vannak... :)

És mikor el akarod adni a lakásodat, elég jó esély van arra, hogy nem Te leszel majd a vevő, ugye?

Akkor számít vajon bármennyit is, hogy NEKED mi tetszik?

A tömegek ízlése számít!

Az átlagos vevő ízlésére kell formálnod lakásodat, ha azt akarod, hogy könnyen gyorsan és maximális áron keljen el.

 

 

A lakás felkészítés része, hogy tudatosan „leválasztod magad” az otthonodról

Ha eldöntötted, hogy eladod a lakásodat, onnantól úgy kéne kezelned, hogy az már nem a te lakásod. A lakás felkészítése eladásra a vevők tömegei számára vonzó árucikké kell, hogy változtassa az otthonodat. Többé már nem neked kell tetsszen, hanem az átlagos vevőnek!

 

A lakás felkészítése eladásra = Home Staging

Létezik egy módszertan, ami a lakások eladásra történő felkészítésével foglalkozik. Úgy hívják, hogy home staging. Na EZ az a felújítás, ami megtérül. De nem is felújításnak nevezném, hanem inkább csinosításnak. Vagy ha úgy tetszik: felkészítésnek.

 A szépségversenyen a lányok nem slamposan, kócosan, smink nélkül àllnak színpadra. Előtte felkészítik őket. És a publikumnak csorog a nyála. Lehet, hogy azt mondod, ez egy hülye példa. De pontosan érzékelteti, hogy mi történik, ha foglalkozol a lakás eladásra történő felkészítésével. Első benyomás csak egyszer van. És ez a lakáspiacra is igaz.

Persze a matematika sem utolsó: 

A home staging szakértők azt mondják, hogy ha befektetsz 1MFt-ot, az eladás során akár 3-at kaphatsz vissza.

Jó üzlet?

Hölgyeim és uraim: ez a home staging, vagyis a lakás felkészítése eladásra.

Ha kíváncsi vagy a témára, ide kattintva bővebben olvashatsz róla bővebben!

Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk a felkészítésben.
És természetesen az eladásban is, ha kell. 

 

Kattints az alábbi gombra, és írj nekünk:  

 

A következő részben elhagyjuk a lakásfelújítás témakörét, és a lakáshirdetések vagyis a marketing vizeire evezünk. Itt is súlyos pénzeket lehet ám teljesen értelmetlenül elszórni. Ha kíváncsi vagy, hogy mik a tipikus ingatlan-marketing hibák, iratkozz fel a youtube csatornánkra, és figyeld a blogunkat, hogy biztosan ne maradj le!

 

 

Címkék

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az adatvédelmi tájékoztatót.