1132 Budapest Victor Hugo utca 16.

Gondolatok hitelfelvétel előtt

Ha ingatlan vásárlásához gondolkodsz hitel felvételben, akkor azt kell megtudnod, hogy hitelképes vagy-e, erre a kérdésre pontos válasz tud adni az ingatlan48 profi hiteltanácsadója aki személyre szabottan tájékoztat ha kéred. Így amikor elmész lakást nézni, magabiztos leszel plusz egy átlagos vevővel szemben még előnybe is kerülsz a pontos fizetési konstrukciód ismeretében.

Amit rögtön tudnod kell, ha hitelből vásárolsz lakást, hogy a teljes összeg leghamarabb az adásvételt követő 60 napon belül érkezik meg az eladóhoz. Ha ezt az időt nem tudja kivárni, akkor már nincs is értelme alkuba bocsátkoznod, ezzel megkímélve magad a felesleges köröktől. Ne aggódj sok eladónak a hitel nem lesz probléma, de minek pazarolnád az időd és a pénzed.

Ha van lakásmektakarításod pl.: LTP, akkor a végső kifizetés 90 napra nyúlik. A kérdés szintén az, hogy ezt meg tudja-e várni az eladó.

Bár vannak, akik azt mondják, hogy “én csak készpénzes vevőnek adom el a lakásomat!” Ha nincs rá valami külónleges oka, akkor ez általában csak tudatlanság. Ezért, jó ha van egy jó ingatlan értékesítőd is a hitelügyintéződ mellett, ugyanis Ö meg tudja beszélni az eladóval, hogyha elutasítja a hiteles vevőket akkor felezzi vele az esélyeit, és valószínűleg végül rosszabb árat fog kapni. Miután megértik azonnal nincs semmi bajuk a hiteles vevőkkel.

Mert tényleg semmi gond nincs a hitellel, hiszen a vevők több, mint fele így vásárol, az eladó pedig ugyanúgy megkapja a pénzét.

Hitelképesseg-gyorstalpaló

Érdemes tudnunk, hogy a bankok általában milyen feltételeket támasztanak. Ez a leírás nem teljes, és idővel változhat. De 2020 januárjában nagyjából erre kell számítani:

  • szükséges min. 25% önerő (20 MFt-os lakást esetén, elő kell teremteni 5MFt-ot)
  • Az igazolható jövedelem max. 50%-a terhelhető hiteltörlesztővel. Jelenleg kedvező hitelfeltételek vannak a piacon. Ez annyit tesz, hogy 20 MFt-ot 20 évre akár kevesebb, mint 100 000 Ft törlesztővel lehet bevállalni. Csak akkor van gond, ha az igazolható fizetés 180 000, hiszen annak az 50%-a kevesbb, mint a várható törlesztő, ebben az esetben nem fogunk hitelt kapni.
  • Ha a fenti kettő feltétel nem teljesül, akkor pótfedezet (mondjuk egy másik, ingatlan), vagy adóstárs bevonása szükséges.

Egyébként pedig nem lesz hitel. És lakés sem. Bármennyire is szerettünk belle a lakásba.

100%-ig ingyenes, bankfüggetlen és teljes mértékben esetre illetve személyre szabott tanácsadásért adja meg nevét, telefonszámát és az önnek alkalmas idősávot amikor szeretné, hogy szakértő hitelügyintézőnk felhívja önt! 

Személyreszabott hiteltanácsadás érdekel?