Blog

Főoldal  /  Blog

Ingatlanárak alakulása 2020 - A korrekció éve jön!

Ingatlanárak alakulása 2020 - A korrekció éve jön!

Az ingatlanpiacról szóló írások általában óvatosan fogalmaznak. “Megállhat az ingatlanárak emelkedése…” vagy “Elképzelhető, hogy csökkenni fognak a lakásárak…”
De a helyzet az, hogy az árrobbanást mindig korrekció követi.

Tovább olvasok
Használt lakás eladása – én már nem újítok fel  - Tévhit 5.

Használt lakás eladása – én már nem újítok fel - Tévhit 5.

A korábbi részben megbeszéltük, hogy a használt lakás eladás előtti felújítása egyáltalán nem biztos, hogy megtérül majd. Főleg akkor, ha nem gondoljuk át alaposan, hogy mire és mennyit fogunk költeni. Most vizsgáljuk meg, hogy mi van akkor ha az eladó már egy szöget nem hajlandó beverni, miután eldöntötte, hogy eladja a lakását.

Tovább olvasok
BABAVÁRÓ TÁMOGATÁS, HASZNÁLT CSOK – A KÉT ÚJ CSODAFEGYVER

BABAVÁRÓ TÁMOGATÁS, HASZNÁLT CSOK – A KÉT ÚJ CSODAFEGYVER

Az ingatlan árak emelkedése 2014 óta megállíthatatlannak tűnik. Miközben az áremelkedést generáló tényezők többségéből mostanra kifogyott a szufla, és a hosszútávú lakás kiadásból elérhető hozamok lassan alacsonyabbak lesznek, mint az államkötvények hozamai, a vevők továbbra is egymásra licitálnak, hogy hozzá jussanak egy ingatlanhoz. December-Január környékén már lassulni látszottak az események, és úgy tűnt, hogy az ingatlanpiac stagnálásba vált. Aztán jött 2019 február 10. – a használt CSOK és az Babaváró Támogatás bejelentése… és a vevők újra megőrültek. Nézzük meg, mi is történik valójában, mit hoz a jövő az ingatlan árak alakulása tekintetében.

Tovább olvasok
MI VÁRHATÓ 2019-BEN AZ INGATLANPIACON?

MI VÁRHATÓ 2019-BEN AZ INGATLANPIACON?

Manapság minden ismerősöm ezt kérdezi: Milyen lesz az ingatlanpiac, esnek-e a lakásárak 2019-ben? A válasz: valószínűleg nem. Még körülbelül 1 évig tart a “jó világ”.

Ha végig böngésszük a szakmai portálokat, azt találjuk, hogy minden szakértő másképpen nyilatkozik az ingatlanpiac kapcsán. Ez pedig azért van, mert

Tovább olvasok