Blog

Főoldal  /  Blog

Ingatlan árkalkulátor - működik, vagy átver?

Ingatlan árkalkulátor - működik, vagy átver?

Ha a lakásod eladásán gondolkodsz, a neten számos ingatlan árkalkulátor áll a rendelkezésedre, amelyek igyekeznek segíteni a reális ár megállapításában. A baj az, hogy egyik sem ad vissza korrekt eredményt.

Tovább olvasok
Mire jó az értékmegállapítás?

Mire jó az értékmegállapítás?

Az értékmegállapítás segít, hogy ne neked kelljen imádkozni a vevőknek, hanem ők versenyezzenek a lakásodért!
Olvasd el, hogy mit mond az értékmegállapításról egy korábbi ügyfelünk, aki végül a teljes lakáseladás lebonyolítását is ránk bízta.

Tovább olvasok
Túlárazás ára [tanulmány]

Túlárazás ára [tanulmány]

A túlárazás idő veszteséget okoz. Az idő pedig pénz. Ez egy olyan közhely, amit mindenki ismer.
De vajon mennyi idő = mennyi pénz?

Ez az összefüggés különösen érdekes, ha az ingatlanpiacról van szó, hiszen komoly összegekről és életek munkájáról van szó. És vajon hol máshol találhatnánk ilyen kutatási anyagokat, ha nem az ingatlanközvetítő szakma bölcsőjében, a jó öreg USA-ban? Igaz, hogy az amerikai ingatlanpiac teljesen más, mint a magyar. De a piac törvényszerűségei ugyanazok, tehát az itthoni lakáspiacot vizsgálva hasonló összefüggéseket talàlhatunk. A alábbi tanulmányt egyik legnagyobb amerikai ingatlanos portàl a Zillow készítette. (Az eredeti cikk itt olvasható.)

Tovább olvasok
A túlárazás neked fog sokba kerülni

A túlárazás neked fog sokba kerülni

Egy lakás árának megállapítása inkább művészet, mint tudomàny. Minden ingatlan értéke egy tól-ig tartományba esik, és a végső árat az eladó és a vevő megegyezése fogja kialakítani. Ha versenyképes árat állapítunk meg a kezdetekkor, az otthonunk eladási ára a tartomány felső értékéhez fog közelíteni. Mivel minden az eladók az ármaximalizálásra hajtanak általában a túlárazás hibájába esnek. De minél több időt tölt a lakás a piacon eladatlanul, végül annál alacsonyabb lesz az eladási ár. 

Tovább olvasok
ADJUK EL…! DE MENNYIÉRT???

ADJUK EL…! DE MENNYIÉRT???

10 éve töltöm az életemet azzal, hogy segítek az embereknek lakásokat eladni. A tapasztalatom az hogy az eladóknak a legnagyobb nehézséget az ingatlan értékének megállapítása jelenti.

Tovább olvasok